Bragado, Millo i Veray

Captura de pantalla d'un vídeo de l'atac al Col·legi VerdHi han passat mil cops, han vist jugar els seus nens i nenes al pati. Segurament li han comprat pa, fruita o el diari i és probable que li hagin demanat un cafè. S’han creuat les mirades i potser s’han saludat. Però res d’això els va importar el més mínim per enviar turbes encegades d’odi i assedegades de sang a apallissar els seus veïns que l’únic que volien era votar.

Diumenge 1 d’Octubre diversos col·legis electorals de Girona van patir una violència inaudita que porta la ignomínia d’estar ordenada, tolerada i/o aplaudida per persones que viuen, coneixen i teòricament s’estimen la ciutat.

Tres noms

Al cap d’estrangeria de la Policia Nacional Espanyola, Antonio Bragado, no li va tremolar el pols alhora d’ordenar entrar al Col·legi Verd com fos, malgrat que el seu interlocutor no ho veia gens clar per la quantitat de gent que hi havia protegint pacíficament l’escola.

El delegat del Govern Espanyol a Catalunya, Enric Millo, va tenir la barra d’afirmar que l’objectiu dels agents era el material electoral i no pas les persones que van atonyinar sense miraments. Tot això després d’haver vist els vídeos de la violència i haver escoltat dies abans com eren acomiadats els seus creadors al crit d’ «a por ellos».

Cinc dies després i havent vist tot el rebombori, també internacional, que han provocat les imatges el Delegat del Govern Espanyol va fer propòsit d’esmena en declaracions a TV3.

La regidora del PP a la ciutat, Concepció Veray, no ha tingut cap problema per retuitejar felicitacions als cossos i forces de seguretat que acabaven de ferir més de 150 conveïns seus.

El virus de Bòsnia

A tots tres els va unir un profund nacionalisme espanyol i la manca més absoluta d’empatia cap a uns ferits a qui no han dedicat cap paraula (Excepte Millo cinc dies després). Les hordes violentes que van assaltar a cop de porra el Verd, el Bruguera, el Centre Cívic de Sant Narcís i el SMO del barri tant se’ls en fotien els veïns. Eren sicaris de fora que no els han posat mai cara i que tal com han vingut marxaran. Però Bragado, Millo i Veray són d’aquí. I quan es deshumanitza d’aquesta manera el teu veí vol dir que portes dins el perillosíssim virus que va permetre l’Ulster dels 80 o la Bòsnia dels 90.

Un pensament a “Bragado, Millo i Veray

  1. Un cap de turc i en cap cas un ‘sàdic’ que gaudeix veient com apallissen els seus veïns. Així és com veuen Antonio Bragado tres persones del seu entorn que s’han posat en contacte amb mi després de publicar el post. Consideren que s’està donant un tracte injust a qui asseguren és una bona persona i respectada al barri on viu.

    Un d’aquests missatges posa en qüestió fins i tot la visió que s’ha desprès del vídeo de TV Girona on es dedueix que és Bragado qui ordena la càrrega al Col·legi Verd. Argumenta que en les imatges hi ha un lapse temporal, que un inspector d’immigració no dirigeix operatius antidisturbis i que en tot cas estava rebent una informació que havia de transmetre als seus superiors.

    Els tres missatges demanen no posar més llenya al foc en una situació ja de per si prou tensa.

    M'agrada

Deixa un comentari